2014. augusztus 4., hétfő

7. rész

Sziasztok! :)

Nos, meghoztam egy újabb részt, rengeteg novella után!
Kíváncsi lennék, hogy tetszettek nektek a novellák! Írjátok meg nekem, hogy érdemes-e folytatnom, hogy szívesen olvassátok-e! :)

A mostani részhez pedig nagyon jó olvasást kívánok! :)
Feliratkozni, hozzászólni, tetszikelni, mint mindig, most is lehet!
Aki már nem emlékezne, hogy mi történt a Rosewood az én szemszögemből eddigi részeiben, annak kedvéért írtam egy Ami eddig történt részt, hogy feltudjatok zárkózni!

Puszi mindenkinek!



Ami eddig történt

Candi Ligth a friss diplomás lány most költözött vissza Rosewood város falai közé. A lány megjelenésével rengeteg kalamajkát okoz. Kiderül, hogy Toby régi szerelme, s az is, hogy édesapja valamit rejteget a nagyvilág elől, hisz minden emberről, akivel találkozik leírást készít.
Most, hogy Toby és Spencer együtt töltenek egy estét, Candi annyira féltékeny lesz, hogy egy fegyverrel a kezében indul el, a Hastings ház felé...


A lány haraggal a szívében indult, hisz úgy vélte, Spencer elvette tőle régi szerelmét, aki elköltözésükkor megígérte neki, hogy megvárja. Azóta jó néhány év eltelt, és a fiú mégiscsak más lányban találta meg a boldogságot. Candi úgy gondolta,még mindig őt illeti Toby szerelme, és ezért bármire képes volt... bármire.

Toby és Spencer az ágyon fekve a jövőt tervezgették. Elképzelték már százszor, hogy mi lesz, ha összeköltözhetnek, ha családot alapíthatnak, ha minden napjukat együtt tölthetik. Spencer pár évvel ezelőtt még nem gondolta volna, hogy elérkezik a szívébe a mindent elsöprő szerelem, azonban most, hogy ezt át is élhette, semmi másra nem vágyott.
Toby éppen egy üveg bort bontott ki, majd két pohárba öntött belőle, és a dugót visszahelyezve tette vissza az asztalra. Koccintottak. A múltra, a jelenre, és a jövőre.
A csengő hangja zavarta meg a fiatalokat. Mivel senki nem volt otthon, Spencer kénytelen volt felkelni a pihe-puha ágyból, majd kilépve a szobából, a bejárati ajtó felé haladni.
- Te mit keresel itt? - kérdezte Spencer, és beljebb csukta az ajtót, ezzel jelezve, hogy semmiképp sem akarta beengedni a látogatót, aki a vörös hajú lány, az új szomszéd, Candi volt.
- Tobyval akarok beszélni - válaszolt felbőszülten lány.
- Miért? Mi közöd van hozzá?
- Több, mint te azt hiszed.
- Aligha. Addig menj el innen, amíg nem szólok Tobynak.
- Jobb lenne ha szólnál. Ugyanis, van, amit nem mond el neked. Ha szeretnéd, vegyük csak sorra. Először is, tudtad, hogy amikor elköltöztem innen, akkor örök hűséget fogadott nekem a te párod? És azt, hogy fűt fát ígért, mikor együtt voltunk? Igen, képzeld, mi egy párt alkottunk. Sajnálom, hogy ezt most tőlem kell megtudnod.
- Hazudsz - válaszolt Spencer, és gyűlölködve nézett Candire.
- Nem hazudok. De van még valami. Azt nem mondta, hogy vele vesztettem el a szüzességemet?
Spencernél ez a mondtad volt az, ami kiverte a biztosítékot. Egy nagy lökéssel a földre utasította Candit.
- Takarodj innen.
Candi lassan felállt a földről, és úgy tett, mintha elindult volna kifelé, de egy váratlan pillanatban visszafordult.

Toby kiabálásra lett figyelmes. Először csak hallgatózott. Amikor hallotta, hogy Candi mindenről kitálal szerelmének, arcát kezeibe süllyesztette. Mindössze pár másodperc telhetett el így, amikor úgy érezte, ebbe a vitába közbe kell avatkozni. A pólóját felkapta, a borosüveget pedig jó erősen megmarkolta, s így lépett ki a szobából.

Candi éppen akkor fordult vissza, amikor az ajtó még résnyire nyitva volt. Nagy erővel meglökte az ajtót, úgy, hogy az azonnal a földre lökte Spencert. Két kezét a nyakára tapasztotta, s a tehetetlen lányt fojtogatni kezdte, közben az egyik kezét levéve a lány nyakáról, a hátsózsebében lévő fegyvert vette elő.
Toby éppen ekkor lépett a folyosóra, ahol szemtanúja lett a támadásnak. Ő sem tudta pontosan, hogy mit csinál, amikor a kezében lévő üveget lendítette, s Candi fejére ütötte.
A férfi megijedt. Segített szerelmének felállni, aki közben a nyakát simogatta. Fájt neki, ahogyan Candi minden erejét beleadva támadott rá.
A vörös hajú lány ájultan feküdt a földön. Toby erősen magához szorította Spencert, majd először mindketten egymásra, utána a tehetetlenül fekvő testre néztek.
- Most mit csinálunk? - kérdezte a lány, majd a kezét szája elé tette, hisz félt, hogy mi fog történni.
Toby lehajolt a test mellé, és két ujját a nyakához helyezte, megnézte, hogy van-e még szívverése.
- Lélegzik - mondta a férfi.
- Hívjuk a rendőröket? Az ott a kezében egy fegyver? Jézusom, majdnem megölt! - mondta Spencer, és könnyezni kezdett.
- Nyugodj meg, kérlek. A legjobb lesz, ha ellátjuk a sebét, megpróbáljuk felkelteni, és megbeszéljük vele, hogy miért tette ezt.
- Én tudom, hogy miért tette. Féltékeny. Elmondott mindent.
- Haragszol? - nézett Toby a lányra, majd megfogta a kezét.
- Nem. De máskor kérlek, hogy légy őszinte. Most pedig vigyük a nappaliba a...
Spencer szavait a nappaliból jövő üvegablak ropogása szakította meg. A két fiatal szinte azonnal odarohant, hogy megnézhessék, mi törte ki, a vastag, aligha pusztítható üveget. Mikor közelebb léptek, meglátták, hogy valaki az ajtó üvegén keresztül egy darab téglát dobott be, és azon egy darab cetli helyezkedett el.
- Majd én megnézem - mondta Toby, majd közelebb lépett, leguggolt, és ránézett a cetlire, hogy pontosan mi van ráírva. - Ő az enyém! A- - mondta a férfi, és a lányra nézett.
Spencer egy megérzéstől vezérelve futott vissza a folyosóra, oda, ahol a támadás történt. Legnagyobb meglepetésére a test már nem volt ott.

Aria kedvenc könyvével a kezében ült a teraszon. Kezében egy pohár teával, lábait egy pokróccal betakarva tette kényelmessé az olvasás örömeit. Kortyolt az italból, ekkor fejét felemelte. Hunyorogva nézte, amikor felfedezte a hazafelé tartó Candit. akiről először azt hitte, hogy kicsit becsiccsentett, hiszen bizonytalan járása ezt mutatta. Mosolygott... arca akkor lett komor, amikor a tehetetlen lány a földre rogyott.
Aria a pokrócot lerázva lábáról gyorsan a cipőjébe lépett, és odafutott Candihez.
- Hé, mi van veled?
Candi nem válaszolt. A lány észrevette a testen lévő sebet, s érezte, hogy vérzik is. Mivel már este volt, azt sem tudta, hogy hogyan hívjon segítséget. Telefonját előkapta, majd a mentőket tárcsázta, de ekkor meghallotta a háttérből a mély hangú, mindenképpen férfias kiabálást.
- Mit tettél vele? - kérdezte a hang.
- Mr. Ligth - ismerte meg Aria a férfit, aki a földön fekvő lány, vagyis Candi édesapja volt.
- Ki vagy te? - kérdezte a férfi. - Mit csináltál a lányommal?
Mr. Ligth szóhoz sem hagyta jutni Ariat.
- Meg ne mozdulj. Hívom a rendőrséget.

4 megjegyzés: